EnglishChinese (Traditional)FrenchGermanGreekItalianPortugueseRussianSpanishTurkishPersianGeorgian
Vegan Haberler

Vegan Diyeti Covid-19 Belirtilerini Yüzde 73’e Kadar Düşürüyor

Bilimsel bir dergi tarafından yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, bitki bazlı beslenme şeklinin, insanlarda orta ve şiddetli Covid-19 semptomları yaşama ihtimalini yüzde 73 oranında düşürdüğü belirlenmiştir. Bu çalışma, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, İngiltere ve ABD dahil altı ülkeden üç bine yakın ön saf sağlık çalışanını içermektedir. Bunların 600’a yakını Covid-19 ile enfekte olmuştur.

Vegan Diyeti Covid-19 Belirtilerini Yüzde 73’e Kadar Düşürüyor

Söz konusu çalışma, semptomların şiddeti ve hastalık süresi başta olmak üzere bitkisel beslenme ve Covid-19 arasındaki ilişkiyi araştırmak amacı ile gerçekleştirilmiştir. Vegan diyeti dahil olmak üzere bitki temelli beslenme şeklini takip eden katılımcılar, yüzde 73 daha düşük orta ve şiddetli semptomlar göstermiştir. Bitki bazlı diyetleri takip eden kişiler, daha fazla sebze, meyve ve baklagiller ve kabuklu yemişler gibi bitki proteinleri tüketmektedir. Bu gıdalar bağışıklık sistemini destekleyen ve solunum yolu enfeksiyonu riskini azaltan önemli vitaminler, mineraller ve antioksidanlar içermektedir.

Kısaca bitki bazlı diyetler bağışıklık fonksiyonunu desteklemektedir. Sağlık çalışanları bugün birçok ülkede aşılanmış olsalar da, küresel olarak Covid-19’un yeni varyantlarının ortaya çıkması önemlidir. Bu bakımdan bitki esaslı beslenme, risk faktörlerini azaltmada etkili bulunmaktadır.

Kuruluşumuz bünyesinde, vegan kriterlerine uygun çok çeşitli test ve analizler yapılmakta ve ürünlerin vegan oldukları doğrulanmaktadır. Talep eden kişi ve kuruluşlara verilen V-Mark sertifikasyon hizmetleri, yürürlükte olan yasal düzenlemelere ve yerli yabancı kuruluşlar tarafından geliştirilen standartlara dayanmaktadır.

Kuruluşumuz, vegan belgelendirme hizmetleri vermek üzere kurulmuş tarafsız ve bağımsız bir belgelendirme kuruluşudur.

Vegan Etiketi

Yakın zamanda yapılan uluslararası bir anket çalışmasında, tüketicilerin, özellikle de genç nüfusun giderek artan şekilde sertifikalara ve etiketlere bağlı alışveriş kararları verdiğini ortaya koymuştur.

Tüketicilerin yüzde 91’i, ürünün vegan olduğunu garanti eden ve bağımsız bir kuruluş tarafından etiketlenmiş ürünleri tercih etmektedir.

Vegan Haberler

Pandemiye Rağmen Vegan Moda Haftası Ekim Ayında Yine Düzenlenecek
Her Yıl Ocak Ayında Veganuary Etkinliği Devam Ediyor
Vegan Diyeti Covid-19 Belirtilerini Yüzde 73’e Kadar Düşürüyor

V-MARK HAKKINDA

BELGELENDİRME

VEGAN ETİKETİ

VEGAN KRİTERLERİ

SERTİFİKA SÜRECİ

VEGAN TESTLERİ

VEGAN GIDA

VEGAN İLAÇ

VEGAN KOZMETİK

VEGAN SPOR

VEGAN TEKSTİL

VEGAN TEMİZLİK

Site içinde ara