EnglishChinese (Traditional)FrenchGermanGreekItalianPortugueseRussianSpanishTurkishPersianGeorgian
Vegan Kozmetik Sektörü

Kozmetik Sektöründe Vegan Anlayışı

Çoğu vegan içerik, doğal olarak bitki kaynaklarından elde edilmektedir, ancak bazıları laboratuvar ortamında sentezlenmekte veya elde edilmektedir. Böyle olunca doğal olarak elde edilen veya organik kaynaklı olmaktan uzaktır. Kozmetik üretici firmaları, doğal ve bitki bazlı bileşenlerden daha ucuz oldukları için sentetik bileşenler kullanmayı tercih etmektedir. Bu bakımdan vegan kozmetik ürünler, her zaman doğal ve organik olmamaktadır.

Kozmetik Sektöründe Vegan Anlayışı

Bir ürünün vegan olarak etiketlenmesi, kalite, etkinlik veya değer açısından otomatik olarak en iyisi demek değildir. Çoğu zaman, kozmetik ürünlere vegan etiketi, pazarlamacılar tarafından bir pazarlama aracı olarak sunulmaktadır. Bu bakımdan vegan kozmetiklere geçiş yaparken, diğer güzellik ürünlerinde olduğu gibi etiket bilgileri mutlaka incelenmelidir.

Genel olarak hayvansal içerik içermeyen kozmetik ürünleri satın almayı seçerek, hiçbir hayvanın güzellik uğruna acı çekmemesi veya ölmemesi gereken eziyetsiz bir yaşam haklarına saygı duyulmaktadır.

Makyaj anlayışı son yıllarda çok değişti ve yapılan seçimlerin artık yerküreye zarar vermesi gerekmiyor. Bugün market raflarında, organik ve zulümsüz olduğunu iddia eden birçok kozmetik ürün yer almaktadır.

Organik etiketi, özellikle geleneksel olarak yapılan güzellik ürünlerinde yaygın olarak rastlanan bir etikettir. Basitçe bir ürün minimum yüzde 95 oranında organik içerik içeriyorsa organik olarak onaylanır.

Zulüm içermeyen etiketi, kozmetik üründe kullanılan bileşenlerin hiçbirinin hayvanlar üzerinde test edilmediğini ifade etmektedir. Bu etiket ürünlerin içeriklerini değil, ürünlerin test edilmesinin doğası hakkında bilgi vermektedir.

Bir güzellik ürünü vegan olarak etiketlendi ise, vegan beslenme şekli ile aynı anlama gelir. Bu etiket, ürünün, herhangi bir hayvan veya yan ürünü içermediğini ifade etmektedir. Ancak bu, herhangi bir kimyasal içermediği veya hayvanlar üzerinde test edilmediği anlamına gelmez.

Vegan kozmetikler, bazı vegan olmayan kozmetiklere göre daha az içerikten oluşmaktadır. Bu nedenle de hassas cilde sahip olanlar için daha uygun görülmektedir.

Kuruluşumuz bünyesinde vegan anlayışa uygun çok sayıda test ve analiz yapılmakta ve vegan sertifikasyon hizmetleri verilmektedir. Bu hizmetler, yürürlükte olan yasal düzenlemelere ve yerli yabancı kuruluşlar tarafından geliştirilen standartlara uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda olmak üzere talep eden kişi ve kuruluşlara V-Mark sertifikasyon hizmetleri de verilmektedir.

Vegan Etiketi

Yakın zamanda yapılan uluslararası bir anket çalışmasında, tüketicilerin, özellikle de genç nüfusun giderek artan şekilde sertifikalara ve etiketlere bağlı alışveriş kararları verdiğini ortaya koymuştur.

Tüketicilerin yüzde 91’i, ürünün vegan olduğunu garanti eden ve bağımsız bir kuruluş tarafından etiketlenmiş ürünleri tercih etmektedir.

Vegan Kozmetik Sektörü

Kozmetik Sektöründe Vegan Anlayışı
Vegan Kozmetik Ürünler Neden Önemli?
Vegan Kozmetik Ürünler Neler?
Cruelty-Free Kozmetik Nedir?
Kozmetik Ürünlerin Vegan Olması Ne Anlam Taşıyor?
Kozmetik Ürünlerin İçeriğinde Hayvansal Kaynaklı Neler Var?
Kozmetik Ürünleri İçin Hangi Testler Yapılıyor?
Doğa Dostu Kozmetikler
Vegan Kozmetik Sertifikası
Vegan Kişisel Bakım Ürünleri Sertifikası

V-MARK HAKKINDA

BELGELENDİRME

VEGAN ETİKETİ

VEGAN KRİTERLERİ

SERTİFİKA SÜRECİ

VEGAN TESTLERİ

VEGAN GIDA

VEGAN İLAÇ

VEGAN KOZMETİK

VEGAN SPOR

VEGAN TEKSTİL

VEGAN TEMİZLİK

Site içinde ara